“Moć žene” i sajam ženskog preduzetništva

Konferencija “Moć žene”  koju Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava Crne Gore, biće održana sjutra, u hotelu Ramada, u  sali Milenijum sa početkom u 10h.   „Moć Žene“ se organizuje već šestu godinu za redom od 2013 godine.

“Taj dan je poseban za svaku preduzetnicu i slavi se od 2001. godine svugdje u svijetu i to trećeg petka mjeseca maja. Na taj dan se ženi preduzetnici daju priznanja, dodjeljuju nagrade i pohvale. Mi ćemo  na taj dan dodjeliti nagrade uspješnim preduzetnicama i ženama koje daju doprinos razvoju ženskog preduzetništva”, poručila je Edita Dautović, predsjednica Udruženja preduzetnica CG.
“Mi kao Udruženje preduzetnica Crne Gore prepoznale smo taj datum i organizujemo bogat sadržaj, a sve  sa ciljem jačanja ženskog preduzetništva”, dodala je.
U okviru manifestacije biće organizovana  panel diskusija predstavnika  iz javnog,  realnog i nevladinog sektora o tome  kako oni vide žensko preduzetništvo u regionu. Govoriće se o jačanju i umrežavanju žena regiona, alternativama  i povezivanju tržišta, dobrim primjerima i praksama, preduzetništva i jačanju kapaciteta poslovnih organizacija koje se bave ženskim preduzetništvom i koji su to izazovi ženskog preduzetništva.

Konferenciju paralelno prati i sajam ženskog preduzetništva koji će trajati tri dana 18.19 i 20. maj 2018.godine u Mall of Montenegro na I, II i III spratu. Na sajmu će biti i inostrani izlagači.