Počela “Moć žene”

Konferencija “Moć žene” koju Udruženje preduzetnica Crne Gore organizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava Crne Gore i Glavnim gradom Podgorica održava se u hotelu Ramada.

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, konferenciju je danas otvorila načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti Biljana Pejović.
Ona je objasnila da je Vlada Crne Gore postavila u fokusu svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija , vidljivija u javnom i političkom životu.
“ Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa drugim institucijama u kontinuitetu održava i podržava edukacije i aktivnosti iz oblasti ekonomskog snaženja žena. Vrlo je važno pružiti podršku za stvaranje povoljnih uslova u tom pravcu, uključujući aktivno učešće. Vlada Crne Gore postavila je u fokusu svog djelovanja aktivnosti koje će pomoći ženi u Crnoj Gori da bude ekonomski snažnija, vidljivija u javnom i političkom životu.”

Predsjednica Udruženja preduzetnica, Edita Dautović poručila je da je ovaj dan poseban za svaku preduzetnicu i slavi se od 2001. godine svugdje u svijetu i to trećeg petka mjeseca maja.

“Na ovaj dan se ženi preduzetnici daju priznanja, dodjeljuju nagrade i pohvale. Mi kao Udruženje preduzetnica Crne Gore prepoznale smo taj datum i organizujemo bogat sadržaj, a sve  sa ciljem jačanja ženskog preduzetništva”, dodala je između ostalog Dautovićeva.
U okviru manifestacije je organizovana  panel diskusija predstavnika  iz javnog,  realnog i nevladinog sektora o tome  kako oni vide žensko preduzetništvo u regionu.

Konferenciju paralelno prati i sajam ženskog preduzetništva koji će trajati tri dana 18.19 i 20. maj 2018.godine u Mall of Montenegro na I, II i III spratu. Na sajmu će biti i inostrani izlagači.