Project Detail

Aida je završila poljoprivredni fakultet, želi da se bavi svojom strukom i u njoj vidi budućnost. U okolini Pljevalja ima idealne uslove za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Podrška u biznisu joj je sestra blinzakinja.

Biznis ideja – Proizvodnja povrća bez upotrebe hemikalija

Aida za početak planira da se bavi proizvodnjom povrća bez upotrebe hemikalija, a kasnije da pređe na organsku proizvodnju. Namjerava da gaji sljedeće kulture: paprika, mrkva, paradajz, grašak i ostalo. Poljoprivredno zemljište se nalazi u selu Zmajevac, u neposrednoj blizini je potok, koji bi služio za navodnjavanje. Priroda tog kraja je nezagađena, a zemljište je izuzetnog kvaliteta.

Karakteristike proizvoda

Preduzetnica planira da uzgaja povrće na prirodan način, bez upotrebe hemijskih sredstava. Posjeduje veliko porodično imanje. U bliskoj budućnosti namjerava da uđe u proces za dobijanje sertifikata za organsku proizvodnju.

Obim proizvodnje

Aida planira da proizvodi između 4.000 i 6.000 kg povrća godišnje, na površini od 6 ari. Kasnije bi povećala površinu zasada na 14 ari.

Vrijednost investicije

Početna vrijednost investicije je 2.000,00 €. Navedena sredstva je potrebno uložiti u sljedeće: sistem za navodnjavanje “kap po kap”, nabavku crne folije, pumpu, ambalažu i iznajmljivanje traktora. Od cjelokupnog iznosa Aida je u mogućnosti da obezbijedi 30% sredstava.

Kontakt

Adresa: Ul. Podgorička 34, Pljevlja
Mob: +382 68/206-903
E-mail: dzukljanaida@yahoo.com