Project Detail

U nemogućnosti da se zaposli, Elvira je odlučila da se posveti poljoprivredi na prelijepom porodičnom imanju u selu Odžak, 12 km udaljenom od Pljevalja. Podrška u poslu su joj sin i suprug. Imanje ima odlične uslove za bavljenje seoskim turizmom.

Biznis ideja – Plantažna poljoprivredna proizvodnja

Elvira se bavi plasteničkom plantažnom proizvodnjom paradajza, paprike, krastavaca i rasada istih kultura. Od ukupno četiri plastenika, za sada aktivno rade samo dva. Planira da proširi proizvodnju aktiviranjem svih plastenika i da je unaprijedi postupnim uvođenjem sistema za grijanje.

Karakteristike proizvoda

Preduzetnica proizvodi zdravo, svježe i kvalitetno povrće, bez upotrebe hemijskih sredstava. Takođe proizvodi i jagode. Za zaštitu koristi organsko prskanje žarom-koprivom i prirodno đubrivo.

Obim proizvodnje

Sadašnji obim proizvodnje je sljedeći: 30 t paradajza, 15 t crvene paprike, 6 t krastavaca i 2 t jagoda. Aktiviranjem ostala dva plastenika i uvođenjem sistema grijanja, proizvodnja bi se udvostručila.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 5.000,00€. Navedena sredstva preduzetnica planira da uloži u nabavku kompletne opreme za zagrijavanje plastenika. Iz sopstvenih izvora preduzetnica je u mogućnosti da investira 20% sredstava.

Kontakt

Adresa: Selo Odžak, Pljevlja
Mob: +382 68/146-150
E-mail: delicemir@gmail.com