Project Detail

Julija Milanović je po struci tehničarka veterine. Firmu DOO Ambroz osnovala je na Cetinju 12.08.2011. godine., a osnovna djelatnost je specijalizovana maloprodaja hrane i opreme za kućne ljubimce. Julija ima dugogodišnje iskustvo u nevladinom sektoru, gdje sa svojom NVO “Feniks” nastoji da posredstvom društvenih mreža i medija promoviše poštovanje, brigu i odgovoran odnos prema životinjama. Takođe, učestvuje i u aktivnostima sakupljanja hrane, vakcinisanja, udomljavanja i čipovanja životinja koje dijelom finansira iz sopstvenih izvora, a dijelom iz donacija.

Biznis ideja – Pet shop i frizerski salon za pse i mačke – “Ambroz” doo

S obzirom na to da je velika potražnja za uslugama sređivanja/ groominga/ pasa i mačaka, investitorka Julija Milanović došla je na ideju da u sklopu svog pet shop-a pruža usluge uljepšavanja kućnih ljubimaca. Biznis je započela prije tri godine otvaranjem pet shop-a, specijalizovanog maloprodajnog objekta za hranu i opremu za kućne ljubimce, ulaganjem sopstvenih finanasijskh sredstava za nabavku robe i inventara u lokalu koji je uzela u zakup.

Planirano proširenje djelatnosti odnosi se na usluge frizerskog salona za pse i mačke, što podrazumijeva tretmane kupanja, šišanja, feniranja, kao i obrade i podrezivanja noktiju. Ove usluge Julija planira da pruža u okviru postojećeg objekta pet shop-a, ali i u drugim gradovima na teritoriji Crne Gore u saradnji sa drugim pet shop-ovima i veterinarskim ambulantama, po pozivu.

Karakteristike proizvoda/usluga

Da bi unaprijedila i obogatila postojeću opremu investitorka se odlučila za uvođenje nove palete usluga. U frizerskom salonu za pse i mačke investitorka bi pružala usluge kupanja profesionalnom kozmetikom, feniranja i šišanja ljubimaca, te skidanja mrtve poddlake furminatorom, zatim sječenja i obrade noktiju i higijene ušiju, kao i usluge pripreme za izložbu i konsultacija o njezi i izboru odgovarajućih sredstava za održavanje higijene ljubimaca i sl. Na raspolaganju bi bili proizvodi i usluge koje će umnogome olakšati i uljepšati gajenje pasa ili mačaka i učiniti da oni budu zdravi i čisti.

Obim proizvodnje

Na godišnjem nivou planiran je sljedeći obim usluga: 162 usluge kupanja kućnih ljubimaca, 240 usluga šišanja, 180 usluga rezanja i obrade noktiju, 180 usluga higijene ušiju i 30 usluga frizura za izložbu. U skladu sa ovim projektovanjem, godišnji prihod bi bio na zadovoljavajućem nivou.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 6.053,00€. Sopstveno učešće bi moglo biti 2.099,00€ za kupovinu potrošnog materijala i dijela opreme, dok bi se iznos od 3.954,00€ morao pribaviti iz drugih izvora sa svrhom nabavke dodatnih sredstava za rad: specijalnog stola, mašinica, trimera i druge usko specijalizovane opreme, kao i za adaptaciju postojećeg prostora postavljanjem bojlera za toplu vodu, kadice za kupanje, police za smještaj preparata i aparature (četke, mašinice, furminatori…) i sl..

Kontakt

Adresa: Bulevar crnogorskih junaka 52, Cetinje
Mob: +382(0)69/208 410
E-mail: astrarea@t-com.me