Project Detail

Ljiljana je domaćica, majka četvoro odrasle djece i osnovni zadatak joj je staranje o domaćinstvu. Svojim predanim radom uspjela je da odškoluje djecu i izvede ih na pravi put. Uz podršku porodice posvećena je razvoju seoskog turizma u okviru kampa na svom imanju.

Biznis ideja – Seoski turizam – kamp

Prolazak turista kroz selo Lipovo i njihova želja da duže borave na Ljiljaninom imanju, naveli su je da razmišlja u pravcu razvoja i bavljenja seoskim turizmom. Kroz šumoviti dio domaćinstva protiče potok i stvara idealne uslove za kampovanje. Koristeći mogućnosti društvenih mreža, na kojim su djeca aktivna, već je ugostila nekoliko grupa studenata iz Francuske, koji su najavili ponovni dolazak. Ljiljana je u svoju ponudu uvrstila i specijalitete domaće kuhinje. Veliku podršku u poslu joj pruža suprug, koji malim kombijem prevozi turiste do gazdinstva.

Obim proizvodnje

Prostor predviđen za kampovanje može da primi 20 šatora kapaciteta do 3 osobe. Na lokaciji se nalazi nadstrešnica za 30- tak ljudi. Gosti obično ostaju 7 dana i najveća posjeta je tokom jula mjeseca. Sadašnje procjene pokazuju da bi gosti mogli da borave u kampu tokom čitave ljetnje turističke sezone. Ljiljana mjesečno proizvede do 50 kg lisnatog sira. U ponudi ima domaće sokove, rakiju, kao i mliječne i poljoprivredne proizvode proizvedene na imanju.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 3.000,00€. Sredstva su potrebna za izgradnju kupatila sa prostorom za pranje posuđa za kampere i nabavku 2,5m2 solarnih panela za grijanje vode, a u cilju podizanja kvaliteta boravka u kampu. Preduzetnica je u mogućnosti da uloži 30% sopstvenih sredstava.

Kontakt:

Adresa: selo Vojkovići/Lipovo, Kolašin
Mob: +382 69/211-463