Project Detail

Ljiljana je sama podigla i odgojila šestoro djece. Osnovala je nevladino udruženje “Treće doba”, koje se bavi pružanjem pomoći starijim licima u potrebi. Čitav svoj život je posvetila volonterskom radu.

Biznis ideja – Ručna izrada tradicionalnih odjevnih predmeta

Ljiljana se 45 godina bavi izradom tradicionalnih odjevnih predmeta. Poznajući dobro svoj zanat, odlučila je da ga komercijalizuje. Namjerava da počne da se bavi i šivenjem stolnjaka, peškira i posteljine. Posjeduje sopstveni poslovni prostor u centru grada, koji je idealan za prodaju proizvoda.

Karakteristike proizvoda

Proizvodi su unikatni, napravljeni od prirodnih materijala. Izrađuju se ručno šivenjem, pletenjem, tkanjem na razboju i heklanjem. Preduzetnica proizvodi sljedeće odjevne artikle: suknje, haljine, džempere, ponča, dokoljene čarape, rukavice, prsluke, šalove, torbe različitih veličina i namjene, kao i ukrasne predmete.

Obim proizvodnje

Preduzetnica mjesečno može da proizvede 6 različitih vrsta odjevnih predmeta. Planira da proširi proizvodnju na izradu posteljine, peškira i stolnjaka i za to su joj potrebne dvije mašine.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je oko 700,00€. Navedeni iznos preduzetnica planira da uloži u nabavku mašine za pletenje i overlook mašine za izradu tunika, suknji, haljina, posteljine i sl. U mogućnosti je da iz sopstvenih sredstava uloži 20% od ukupne vrijednosti investicije.

Kontakt

Adresa: 4 Proleterske br. 3, Kolašin
Mob: +382 69/418-571