Project Detail

Meliha je prava inovatorka u proizvodnji ručnih radova. Od reciklažnog materijala, kao što su kese, novine i kartonske kutije izrađuje različite ukrasne predmete. Zajedno sa ćerkama osnivačica je NVO “Bella dizajn”.

Biznis ideja – Ručna radinost i prerada šumskih plodova

Biznis ideje preduzetnice su sezonski podijeljene. U zimskom periodu Meliha se bavi izradom ručnih i mašinskih proizvoda, pletenjem, heklanjem, vezom, šivenjem, izradom nakita, suvenira i ostalog. Takođe se bavi šivenjem čaršava, stolnjaka i zavjesa. U ljetnjem periodu sakuplja šumske plodove i od njih pravi različite vrste proizvoda.

Karakteristike proizvoda

Za pojedine proizvode kao sirovinu preduzetnica koristi reciklažne materijale i uz svoju kreativnost dobija inovirane proizvode. Od šumski plodova pravi likere, sokove, džemove, pekmeze i slično. Proizvodi su potpuno prirodni, dobijeni bez upotrebe bilo kakvih hemijskih dodataka.

Obim proizvodnje

Sadašnja proizvodnja na mjesečnom nivou je sljedeća: do 150 komada različitog nakita, 10 do 15 komada kutija za nakit, do 10 komada torbica za telefone, torbe od kesa 10 komada, 100 komada kapa, 50 komada kompeta suknja i prsluk, 20 komada novčanika. Preduzetnica proizvodi sljedeću količinu proizvoda od šumskih plodova po sezoni: 20 – tak tegli borovnice, 60 tegli jagode i kupine i do 50 tegli maline.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 1.000,00€. Navedena sredstva preduzetnica planira da uloži u kupovinu dvije mašine: mašinu za šivenje i mašinu za tkanje-natru. U mogućnosti je da obezbijedi 30% iznosa iz sopstvenih sredstava.

Kontakt

Adresa: Ul. Durmitorska bb, Pljevlja
Mob: +382 67/901-4787 / 68 797 654
E-mail: izabela.kecevic@gmail.com