Project Detail

U situaciji kada mladi ljudi napuštaju selo i ne vide njegov potencijal, Milijanka je prepoznala svoju šansu. Vrijedna je i iskusna žena, koja je među prvima uvidjela značaj povezivanja poljoprivrede i turizma. Prije nekoliko godina međunarodne donatorske organizacije prepoznale su vrijednost preduzetnice i njenog domaćinstva. Porodica joj je velika podrška u poslu, a posebno suprug.

Biznis ideja – seoski turizam

Preduzetnica se bavi proizvodnjom tradicionalnih domaćih proizvoda i želi da unaprijedi postojeći biznis. Turisti se trenutno zadržavaju samo jedan dan i cilj joj je da produži njihov boravak na više dana. Na imanju se nalazi namjenska drvena koliba za prijem gostiju, mali ribnjak potočne pastrmke i voćnjak. Posebnu atrakciju predstavljaju životinje, konj, guske i patke. Stara tradicionalna kuća nije dovoljna za prijem sadašnjeg broja gostiju, tako da Milijanka planira da izgradi dva drvena bungalova.

Obim proizvodnje

Mjesečna proizvodnja je 60 kg kozjeg i 90 kg kravljeg lisnatog sira, 2t krompira i ostalih poljoprivrednih proizvoda. Drvena koliba za degustaciju domaćih proizvoda je kapaciteta 20 gostiju i popunjena je 100 dana u toku godine. Gosti dolaze tokom čitave godine.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 5.000,00€. Navedeni iznos bi se uložio u izgradnju dva bungalova. Preduzetnica je spremna da investira 30% svojih sredstava.

Kontakt:

Adresa: gornje Lipovo, Kolašin
Mob: +382 68/ 793-935