Project Detail

Vera je izuzetno humana i nesebična osoba. Iz porodičnih razloga i potrebe, život u velikom gradu zamjenila je životom na selu. Tu je pronašla smisao, ljepotu i uživanje u stvaralaštvu. Uz donaciju i dijelom iz sopstevnih sredstava, obezbijedila je mašinu za šivenje. Nije imala mogućnost da se obučava za rad na masini, tako da je sama učila, često i do ranih jutarnjih sati.

Biznis ideja – Ručno i mašinsko štrikanje odjevnih predmeta

Verina biznis ideja zasniva se na očuvanju porodične tradicije u domenu izrade džempera (muški i ženski), dječije odjeće (kape, šalovi, čarape, džemperi), bundica, kućnih papuča, različitih vrsta torbi (za lap topove, telefone i plažu). Želja joj je da proširi biznis i da zaposli još nekoliko žena.

Karakteristike proizvoda

Proizvodi se izrađuju od čiste vune na način kako su se nekada radili. Preduzetnica planira da započne proizvodnju tradicionalnih fanjela i prsluka. Nekada se govorilo da ko nema crnogorsko odijelo i crnogorski fanjel taj nema ništa.

Obim proizvodnje

Mjesečno može da proizvede: 30 džempera (muški i ženski), 30 dječijih kapa i šalova, 15-20 dječijih džempera.

Vrijednost investicije

U cilju unaprjeđenja proizvodnje preduzetnici je potrebna mašina za spajanje šavova na džemperima. Odgovarala bi joj i korišćena mašina čija cijena na tržištu iznosi 250,00€.

Kontakt

Adresa: Pržišta, Mojkovac
Mob: +382 69/533-529
E-mail: office@kupimo.rs