Project Detail

Nada je izuzetno vrijedna i uporna žena, koja zna šta hoće i uvijek ima viziju. Jednom rječju prava preduzetnica. Registrovana je kao poljorivredna proizvođačica i to joj je jedino zanimanje. Biznisom je počela da se bavi na nagovor brata. Na Sajmu poljoprivrednih proizvoda i domaće radinosti održanom u Petnjici 2013. godine dobila je srebrnu plaketu.

Biznis ideja – Proizvodnja salata

Nada se bavi uzgajanjem povrća, njegovom preradom i konzerviranjem u salate. Kompletnu proizvodnju obavlja na soptvenom imanju. Zasadi se ne prskaju, jedno se koristi stajsko đubrivo. Preduzetnica ide u berbu borovnica kad god joj vrijeme to dozvoli i planira da proširi biznis na proizvodnju kompota, sokova i slatkog.

Karakteristike proizvoda

Proizvodni asortiman preduzetince čine: paprika punjena kupusom, paprika u paradajzu, barena paprika, crvena i bijela u filetima, miješana i pasterizovana, ljutica (paprika u paradajz sosu), ajvar (ljuti i blagi), zeleni paradajz, sjeckane salate. Pored paprike gaji i kupus, mrkvu, krastavce, peršun, celer, cveklu. Pored poljoprivrednih proizvoda porodica na imanju drži krave, prasad i kokoške.

Obim proizvodnje

Preduzetnica proizvodi 4 t paprike na 5 ari zemlje. Planira da poveća proizvodnju i zbog toga su joj potrebna nova ulaganja.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 10.000,00€. Navedena sredstva preduzetnica planira da uloži u kupovinu motokultivatora i pretkomore. Iz sopstvenih sredstava spremna je da uloži 30%, za ostalo je potrebno obezbijediti iz drugih izvora finansiranja.

Kontakt:

Adresa:Podbišće, Mojkovac
Mob: +382 69/376-478
E-mail: nada.blazevic4@gmail.com