Project Detail

Njegosava se bavi proizvodnjom domaćeg vina, rakije i meda, čime nastavlja dugogodišnju porodičnu tradiciju. Planira da proširi djelatnost u oblasti seoskog turizma u čemu joj pomaže i porodica. Sin je zaposlen u Turističkoj organizaciji Cetinje i snaha je završila turizam, tako da posjeduju značajno iskustvo u toj oblasti. Članica je NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – Seoski turizam i ugostiteljstvo

Preduzetnica ima namjeru da gostu/turisti ponudi degustaciju proizvoda od grožđa (vino i rakija) i med, kao i obilazak imanja, vinograda i vinskog podruma. Ponuda je namijenjena turistima koji su u potrazi za ovakvim vidom odmora.

Karakteristike proizvoda

Pored tradicionalnih domaćih proizvoda, rakije, vina, meda i soka od šipka, Njegosava posjeduje atraktivnu ljetnju kuhinju, izgrađenu u stijeni sa roštiljem i pizza pećnicom, u kojoj bi gostima spremala specijalitete nacionalne kuhinje, kao što su: raštan, kastradina, priganice i ostalo. Na jelovniku će se naći i domaći sir, pršuta, hleb i proja. U porodičnoj kući ima dva apartmana za smještaj gostiju koji žele da se zadrže duže i uživaju u seoskom ambijentu.

Obim proizvodnje

Planiran je sljedeći obim proizvodnje na godišnjem nivou: vino – 600 litara; rakija – 150 litara; med – 200kg.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 15.250,00 €. Planirana sredstva bi se uložila u izgradnju, uređenje i opremanje vinskog podruma. Preduzetnica planira da 5.250,00€ investira iz sopstvenih sredstava, a ostalih 1.0000,00€ je potrebno obezbijediti iz drugih izvora finansiranja.

Kontakt

Adresa: Meterizi, Cetinje
Mob: +38267 9011 651
E-mail: seja.vujanovic@t-com.me