Project Detail

Olga se bavi poslastičarstvom. Iznajmila je poslovni prostor i otvorila poslastičarnicu. Uz veliku podršku porodice namjerava da proširi asortiman proizvoda i da podigne uslugu na viši nivo. Pohađala je treninge BSC Bar iz oblasti: Traženja lokalnih poslovnih mogućnosti, Izrade biznis plana, Pravnih i poreskih obaveza i Brendiranja i pozicioniranja proizvoda i ova saznanja su joj pomogla da se definitivno odluči za registraciju djelatnosti i započinjanje sopstvenog biznisa. Članica je NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – Slatka radionica “SAN” – domaće torte i kolači

Preduzetnica se bavi proizvodnjom domaćih torti i kolača i želi da unaprijedi postojeći biznis.

Karakteristike proizvoda

Proizvodi su već prepoznatljivi na tržištu Cetinja. Potrošni materijal i ambalažu za svoje proizvode obezbjeđuje isključivo na lokalnom tržištu. Sirovine za proizvodnju su pažljivo odabrane i potpuno prirodne. Olga je ponudu prilagodila zahtjevima potrošača kojima nudi i usluge dostave na kućnu adresu.

Obim proizvodnje

Planiran je sljedeći obim proizvodnje na godišnjem nivou: rođendanska torta – 120 komada; svadbena torta – 36 komada; pravougaona torta – 180 komada; okrugla torta – 180 komada; kolači-10800 komada.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 4.517,00 €. Navedeni iznos bi se uložio u nabavku dodatnih sredstava za rad u cilju proširenja proizvodnje: rashladna vitrina, mikser, stolovi i stolice, tacne, ambalaža i ostala oprema. Preduzetnica je ukupan iznos obezbijedila iz sopstvenih sredstava, međutim, potrebna bi joj bila bespovratna pomoć u iznosu od 1000.00 € za kupovinu dodatne opreme: miksera, vitrine, dodatnih obrtnih sredstava i troškove promocije i marketinga.

Kontakt

Adresa: Ul. Bajova 2, Cetinje
Mob: +382 67 461 734
Email: bozovicolga4@gmail.com
Facebook: slatka radionica SAN