Project Detail

Rada je hrabra i požrtvovana žena, koja je zajedno sa svojim suprugom započela novi biznis prerade pečuraka. Takođe se bavi poljoprivredom i uzgojem 15-tak koza. Posjeduje veliki voćnjak sa šljivama i ima idealne uslove za razvoj seoskog turizma.

Biznis ideja – sakupljanje i prerada pečurki

Oblast u kojoj preduzetnica živi je bogata pečurkama, tako da se uz podršku svojih prijatelja i familije ona opredijelila za preradu i prodaju pečuraka. Porodica u sklopu kuće posjeduje poslovni prostor u kome je smještena sušara. Osim za pečurke sušaru planiraju da koriste i za sušenje ljekovitog bilja i voća.

Karakteristike proizvoda

Pečurke se sakupljaju u netaknutoj prirodi. Radi se o sljedećim vrstama pečuraka: vrganj, bukovača i lisičarka. Sušenje pečuraka se obavlja na tradicionalan način.

Obim proizvodnje

Obim proizvodnje zavisi od sezone i kreće se oko 300 kg prerađenih pečuraka po sezoni.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 7.000,00€. Navedena sredstva preduzetnica planira da uloži u kupovinu komore, a u cilju povećanja kvaliteta proizvoda i obima proizvodnje. Komora bi se koristila i za čuvanje ostalih proizvoda. U mogućnosti je da iz sopstvenih sredstava uloži 10% iznosa.

Kontakt

Adresa: Donja Polja, Mojkovac
Mob: +382 67/212-124
E-mail: scepanovicmilica@gmail.com