Project Detail

Slavica se pod okriljem nevladine organizacije “Pčelarksi putevi” bavi turizmom, proizvodnjom meda i izradom autentičnih crnogorskih suvenira. Planira da unaprijedi postojeći biznis u koji su uključeni svi članovi porodice. Članica je NVO “Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – proizvodnja suvenira od pečene gline

Preduzetnica se godinu dana ozbiljno bavi izradom suvenira u komercijalne svrhe. Planira da proširi paletu proizvoda na izradu suvenira od pečene gline. Njena vizija je da ponudi visokokvalitetan proizvod koji odiše crnogorskom tradicijom i kulturom.

Karakteristike proizvoda

Proizvodi su već prepoznatljivi na tržištu suvenira. Pored suvenira preduzetnica ima dobro razvijenu paletu proizvoda od meda, razne vrste likera, propolis kapi, kao i heklani program. Takođe se bavi pružanjem usluga u turizmu kroz ugostiteljski objekat i izdavanje apartmana. Njeni proizvodi i usluge su autentični i afirmišu kulturne i istorijske vrijednosti Crne Gore.

Obim proizvodnje

Prema dosadašnjem iskustvu i postojećim kapacitetima preduzetnica dnevno može da proizvede: 28 komada suvenira, 5,50 kg meda, 100 ml likera i 20 ml propolisa.

Vrijednost investicije

Sopstveno učešće u planiranoj investiciji je 7.700,00€, a kreditna sredstva bi bila potrebna u iznosu od 2.500,00€. Ulaganja iz kreditnih izvora planirana su za nabavku prese za izvlačenje glinenih ploča i provlakača za glinu. Cijena prese za izvlačenje glinenih ploča iznosi 1,500.00€, dok je cijena provlakača za glinu 350,00€. Ostatak sredstava, u iznosu od 650,00€, biće upotrebljen za nabavku sirovina za proizvodnju suvenira.

Kontakt

Adresa: Bajice 89, Cetinje
Mob: +382 67 352 061
E-mail: ivan.stankovic@t-com.me