Project Detail

Tatjana planira da pokrene novi biznis u oblasti turizma. Pohađala je radionice o preduzetničkim vještinama u vezi sa pokretanjem i vođenjem biznisa. Osnovni razlozi ulaska u preduzetničke vode su obezbjeđivanje egzistencije i stavljanje u funkciju postojećih resursa. Članica je NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – seoski turizam

Preduzetnica planira da opremi 3 apartmana, odnosno da adaptira postojeći prostor u turističke svrhe.

Karakteristike usluge

Osnovni cilj Tatjaninog preduzetničkog poduhvata je pružanje usluga turistima na bazi boravka sa noćenjem u apartmanima, koji se nalaze na putu prema Njegušima, u blizini Nacionalnog parka Lovćen. Apartmani su na svega 10-tak minuta hoda od centra Cetinja, a ipak su potpuno izdvojeni iz užeg gradskog jezgra. Nalaze se na jednoj od najljepših lokacija u Cetinju. Pored smještaja, gostima planira da ponudi i specijalitete nacionalne kuhinje.

Obim proizvodnje

Preduzetnica tokom turističke sezone očekuje približno 100 noćenja u tri apartmana, 110 noćenja sa doručkom, 80 boravaka na bazi polupansiona, 90 na bazi punog pansiona, odnosno ukupno oko 380 noćenja.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 12.500.00€. Investicija se odnosi na opremanje 3 apartmana, odnosno sanaciju i adaptaciju postojećeg prostora, ulaganje u grijanje i klimatizaciju, namještaj za apartmane i ostalu opremu. Preduzetnica planira da 2.500,00€ investira iz sopstvenih sredstava, a ostalih 10.000,00€ je potrebno obezbijediti iz drugih izvora finansiranja.

Kontakt

Adresa: Bajice 202, Cetinje
Mob: +382 69 525 819
E-mail: cajoroma@gmail.com