Project Detail

Vesna je domaćica koja je u potpunosti posvećena radu i razvoju svog domaćinstva i biznisa. Posjeduje rješenje o registraciji seoskog domaćinstva.

Biznis ideja – Seoski turizam / kamp

Imanje se nalazi na izuzetno atraktivnoj lokaciji i često su ga posjećivali turisti, što je Vesnu navelo na ideju bavljenja turizmom. U svoju ponudu domaćinstvo je uvrstilo sljedeće: ribolov, rafting, jahanje, kajaking, biciklizam, planinarenje, kao i domaću hranu proizvedenu na imanju.

Karakteristike proizvoda

Okruženje u kome je smješten kamp čini ponudu domaćinstva izuzetno atraktivnom. Kamp izlazi na rijeku Taru, okružen je visokim planinskim vrhovima sa veličanstvenim pogledom, na kojima se može uživati u hladu endemične vrste borova Krivulja, koja je pod zaštitom UNESCO-a. U neposrednoj blizini se nalazi prašuma Crna poda, ulazi u zonu zaštite Nacionalnog parka Durmitor i na par kilometara je od manastira Dobrilovina, na raskršću planinarskih staza. Tu su takođe locirana polazišta za rafting i kajaking. Kamp se sastoji od četiri brvnare, velikog prostora za smještaj šatora i kamp prikolica. U posao je uključena čitava porodica. Djeca govore engleski i zadužena su za komunikaciju sa stranim turistima, koji čine preko 90% ukupnog broja gostiju.

Obim proizvodnje

Porodica posjeduje četiri bungalova sa 50 ležajeva. Prostor koji je predviđen za kamp prikolice može da primi do 40 vozila. Sezona počinje u maju i završava se krajem oktobra.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 6.000,00€. Navedena sredstva su potrebna za opremanje kuhinje za kampere i nabavku mobilijara za igralište za djecu. Iz sopstvenih sredstava Vesna je u mogućnosti da obezbijedi 50%.

Kontakt

Adresa: Gornja Dobrilovina, Mojkovac
Mob: +382 69/633-730
E-mail: ekooazatara@t-com.me