Project Detail

Vesna se dugi niz godina bavi izradom ukrasnih upotrebnih predmeta na razboju, odnosno ručnim tkanjem. Živi u Rijeci Crnojevića, a na poluostrvu Lisinj planira da u prvoj fazi otvori suvenirnicu, i da kasnije proširi djelatnost na pružanje usluga u oblasti ruralnog turizma. Pohađala je brojne radionice iz oblasti tkanja i seminare o turizmu, preduzetništvu i izradi suvenira. Članica je NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – seoski turizam

Vesna planira da na samoj obali rijeke izgradi suvenirnicu-brvnaru. Takođe planira kupovinu koza, a kasnije i otvaranje etno restorana i izgradnju bungalova u cilju
osnivanja etno sela.

Karakteristike proizvoda

Porodica Janković posjeduje zemlju na lokaciji sa koje se pruža jedinstven pogled na Lovćen, Rumiju i Prokletije. U neposrednoj blizini je i jedan od najljepših predjela Skadarskog jezera, Pavlova strana. Na početku sprovođenja ideje preduzetnica planira da izgradi malu brvnaru na samoj obali rijeke i nabavi deset koza. Nakon prve faze namjerava da otvori etno restoran i započne izgradnju tri bungalova. Objekti bi se nalazili na sredini puta između Riječkog grada i Skadarskog jezera, koje u ljetnjim mjesecima posjeti veliki broj turista. U blizini se nalaze plaža, pristanište i izvorište ljekovite vode.

Obim proizvodnje

Za sedam sati dnevno na razboju preduzetnica može da zaradi i do 40,00€. Uz tkanje i turističku ponudu planira godišnji prihod od 11.400,00€.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 7.740.00€. Preduzetnica posjeduje enterijer za suvenirnicu sa pultom i policama, razboj i drugu prateću opremu u vrijednosti od 2.740,00€. Potrebna su joj sredstva od 5.000,00€ koja bi uložila u izgradnju brvnare (2.000,00€), kupovinu deset koza (1.000,00€) i kupovinu repromaterijala za tkanje (2.000,00€).

Kontakt

Adresa: Rijeka Crnojevića bb, Cetinje
Mob: +382 69 899 436