Project Detail

Vesna posjeduje tridesetogodišnje iskustvo u krojačko-šnajderskim poslovima koje obavlja zajedno sa sestrom Ljiljanom Marojević. U želji da valorizuju svoja znanja i vještine nastala je ideja o izradi narodne crnogorske košulje. Prve košulje su proizvele 2006. godine i odmah su našle kupce. Vesna je aktivna na društvenim mrežama i na Facebook strani “Etno Hobby” svi ljubitelji crnogorskog veza mogu da prate njen rad i da naručuju proizvode. Članica je NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – Izrada crnogorskih košulja i suvenira

Osnova ideja preduzetnice je izrada crnogorskih košulja u dvije linije proizvoda: narodna crnogorska košulja i stilizovana crnogorska košulja. Vesna i Ljiljana posjeduju krojačko-šnajdersku radionicu od 14 m2.

Karakteristike proizvoda

Košulje se izrađuju od svile i pamučnog platna. U cilju upotpunjavanja asortimana preduzetnica planira da uvrsti i druge proizvode sa vezenim crnogorskim motivima, kao što su: tobolac za nakit, futrole za naočari, novčanici, pojasevi, torbice i nakit.

Obim proizvodnje

Planiran je sljedeći obim proizvodnje na godišnjem nivou: narodna crnogorska košulja od svile “ćenar” – 30 komada, narodna crnogorska košulja od pamučnog platna – 50 komada, stilizovana crnogorska košulja od svile – 50 komada, stilizovana crnogorska košulja od pamučnog platna – 50 komada, tobolac za nakit – 50 komada, futrola za naočari – 70 komada, novčanici – 30 komada, pojesevi – 30 komada, torbice – 30 komada.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 6.951,00€. Preduzetnica je u mogućnosti da iz sopstvenih izvora obezbijedi 3.060,00€ ukupno planiranih sredstava, dok je preostali iznos od 3.891,00€ potrebno obezbijediti iz kreditnih sredstava.

Kontakt

Adresa: Đura Petrovića 4, Cetinje
Mob: +382 67 911 22 71
E-mail: vesna.tomanovic@montenegrobonus.me
Facebook: Etno Hobby