Project Detail

Vjera se već devet godina bavi ugostiteljstvom. Počela je da radi na cetinjskom šetalistu sa malim štandom za pravljenje i prodaju palačinki. Kako je sticala sve više potrošača i kvalitetom zadobila njihovo povjerenje, odlučila je da proširi asortiman i sada posjeduje ugostiteljsku radnju za pripremu brze hrane u centru Cetinja. Pohađala je treninge BSC Bar iz oblasti: Traženja lokalnih poslovnih mogućnosti, Izrade biznis plana, Pravnih i poreskih obaveza i Brendiranja i pozicioniranja proizvoda. Članica je NVO Žensko preduzetništvo Cetinje.

Biznis ideja – Brza hrana “Vjerina kužina“

Preduzetnica je prepoznatljiva i uspješna u proizvodnji i prodaji brze hrane i planira da unaprijedi biznis.

Karakteristike proizvoda

Asortiman preduzetnice čine razne vrste palačinki, sendviča i domaćih peciva. Kao prilog slatkim i slanim pecivima koristi dosta voća i povrća. Vjera smatra da su njeni proizvodi posebni zato što ih radi po specijalnoj recepturi. Sprema ih po želji i ukusu velikog broja njenih lojalnih potrošača. U radnji posjeduje i rashladnu vitrinu sa jogurtom, vodom i sokovima, tako da gosti mogu na jednom mjestu, po pristupačnim cijenama da kupe i piće uz obrok.

Obim proizvodnje

Sadašnji mjesečni nivo proizvodnje je 5850 komada proizvoda (sendviči, palačinke, krofnice, pizze i pite). Ulaganjem u novu opremu preduzetnica želi da poveća obim proizvodnje.

Vrijednost investicije

Ukupna vrijednost investicije je 9.920,00 €. Preduzetnicina namjerava da uloži 5.920,00€, a preostali dio sredstava u iznosu od 4.000,00€ je potrebno obezbijediti iz drugih izvora finansiranja. Novac planira da uloži u: dvoetažnu pećnicu za pizze i pite, mikser za tijesto od 20 l, malu stonu rashladnu vitrinu za salate, sokovnik za cijeđenje prirodnog soka i profesionalni toster.

Kontakt

Adresa: Vladike Petra I broj 1, Cetinje
Mob: +382 67 436 427; +382(0)67/377466