Sa vjetrom u leđa

Bojana Perović je po struci specijalistkinja za poslovnu psihologiju i menadžment. Naša sagovornica posjeduje petogodišnje iskustvo u oblasti regrutacije i HR-a, zahvaljujući kojem i vjeruje da razumije potrebe i prioritete mladih.

Bojana je preduzetnica koja se bavi regrutacijom kandidata za zaposlenje na Bliskom Istoku, ali i nekim evropskim državama (zapošljavanje medicinskih sestara u Velikoj Britaniji i Njemačkoj, sezonsko zaposlenje studenata u Njemačkoj, poslovi za IT stručnjake u Mađarskoj, Au Pair program u Njemačkoj i Kini za mlade do 29 godina.)
“U suštini, danas je na cijeni internacionalno iskustvo pa se kandidatima koji ga posjeduju daje velika prednost. Moje internacionalno radno iskustvo, kao i rad na kruzeru, doprinijeli su da lakše razumijem značaj zaposlenja u inostranstvu, ali i izazove koje ono sa sobom nosi. U svojoj ponudi, naravno, imamo i mogućnost zaposlenja u Crnoj Gori, ali mogu da kažem da je interesovanje za rad i praksu u inostranstvu mnogo veće. Agencija koju planiram da otvorim krajem mjeseca posvetiće se pružanju konsultantskih usluga svim ljudima koji su u potrazi za poslom – da li u Crnoj Gori, regionu ili negdje dalje. Pritom ćemo se fokusirati na treninge pripreme za intervju za posao, pisanje CV-a, propratnog pisma, a uz to ćemo ih upoznati i sa disruptivnom tehnikom u procesu traženja posla”, kaže nam Bojana.

Ovim poslom Bojana s bavila honorarno godinu dana, kao produžena ruka agencije iz inostranstva, zahvaljujući čemu se i danas odlučila na ovaj korak.
Prema njenim riječima, već postoje agencije u Crnoj Gori koje se bave posredovanjem pri zapošljavanju, kao i konsultantskim uslugama po pitanju karijere i traženja posla, ali te agencije naša sagovornica ne doživljava kao konkurenciju, već vjeruje da zajedničkim snagama može učiniti da se nešto promijeni po pitanju lakšeg dolaženja do poslodavaca i zapošljavanja.

“Svi kandidati koji se jave na našu mejl adresu, sa željom da se zaposle moraju proći kroz inicijalnu fazu pre-screening-a, odnosno intervjua putem Skype-a ili u najboljem slučaju face-to-face intervjua. Ukoliko se pokaže da kandidat posjeduje sve potrebne vještine za dati posao, prelazi se u fazu pripreme za intervju sa poslodavcem. Otkrivaju mu se tajne koje mi regruteri ljubomorno čuvamo za sebe, i daju savjeti kako da se što bolje predstavi na intervjuu. Nakon što zaključimo da je kandidat spreman, šaljemo ga poslodavcu. Ukoliko poslodavac smatra da je kandidat ‘perfect fit’, dolazi do potpisivanja ugovora, ukoliko je neophodno proces viziranja i kupovine karte, i kandidat je spreman za novu avanturu”, poručuje naša preduzetnica.

Perovićeva je polaznica obuka za Ekonomsko osnaživanje žena, u sklopu programa “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti” koje realizuju UNDP i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a ima za cilj da u Podgorici i Nikšiću pomogne ženama da pokrenu ili prošire sopstveni biznis.

Ovaj program joj je, tvrdi, pružio priliku da upozna veliki broj ambicioznih žena, preduzetnica i onih koje će to tek postati, a koje su nekim savjetima i iskustvima podstakle njenju ideju za razvoj sopstvenog biznisa.

“Uvidjela sam da žena može mnogo više nego što misli da može. Ja sam već počela sa implementacijom s biznis ideje u IPC Tehnopolis u Nikšiću, i planiram da uskoro organizujem radionicu na temu značaja ličnog brendinga u procesu traženja posla. ”

Bojana vjeruje da sve preduzetnice u sebi posjeduju određenu dozu samoinicijative, ambicije i posvećenosti.:“Sve smo mi različite po pitanju svojih aspiracija, ali u odnosu na druge ljude koji se bave istim poslom za sebe mogu reći da vrednujem iskustvo mojih kandidata. U ovom poslu većina agenata smatra da je klijent na prvom mjestu (jer on je taj koji plaća), dok se ja vodim time da je kandidat za nijansu važniji, jer je on taj čije se zadovoljstvo radnim mjestom manifestuje direktno, što sa sobom može donijeti prosperitet kompanijei uticati pozitivno na njen imidž. Ukoliko zaposleni u nekoj kompaniji nijesu zadovoljni, oni odlaze. A znamo da se dobar glas daleko čuje, a zao još dalje. I ja sam nekada tražila posao od vrata do vrata, znam kroz šta prolaze, i znam kakav je osjećaj kada pronađeš idealnog poslodavca. Zato me kandidati smatraju svojim ‘vjetrom u leđa’.”

Recept za uspjeh još nije otkrila, jer je nova u ovom poslu, ali dosadašnje uspješno iskustvo govori da je veoma bitna ljubav prema poslu.

“Možda čak još važnija stavka jeste istrajnost, jer džaba volite nešto što radite, ako niste uporni da to nešto podržite svim svojim snagama. Dakle, ljubav, istrajnost i ogromna disciplina su osnova – ali ‘tajni sastojak’ za svoj recept još uvijek tražim, kako bih svoje iskustvo učinila slađim i boljim”, priznaje Bojana.