Tatjanina pobjednička priča

Da je za uspjeh u poslu pored uloženog rada potreban pozitivan stav i energija ističe nam u svojoj priči Tatjana Dragutinović, vlasnica i izvršna direktorka preduzeća “Zeleni Put Montenegro”, osnovanog u februaru 2014. godine.

Firma se bavi proizvodnjom i distribucijom prirodnih organskih proizvoda bez alkalija, polofosfata, kiselina i bilo kakvih štetnih materijala koje mogu oštetiti kožu i sluzokožu disajnih organa, a proizvode se četri linije proizvoda: za domaćinstvo, za kosu, lice i tijelo kao i proizvodi sa zelenom glinom.

Tatjana je učesnica programa edukacija žena i ekonomsko osnaživanje kroz projekat: “Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti” koji sprovodi Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, zajedno s Kancelarijom UNDP-a u Crnoj Gori uz podršku  Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, koji se realizuje u Glavnom gradu Podgorici.

“Ove edukacije su bitne za svaku ženu, iako živimo u sveri individualizma možemo zaključiti kom tipu ličnosti pripadamo, i da li smo za timski rad i preduzetništvo.”, kaže Tatjana. “Jer imaju žene koje  samostalno donose odluke i prihvataju rizik koji privatni biznis nosi sa sobom, a imaju i one  koje više vole da plove u mirnoj luci, bez odgovornosti, sa stabilnom primanjima, koja su  manja ali stalna. Ova edukacija nas upućuje u sve to i daje nam alternativu šta bi bilo najbolje za nas?”, smatra ona.

Takođe napominjemo da Tatjana prati trendove i ulaže u svoje cjeloživotno učenje, aktivna je učesnica u projektu mentoring Cherie Blair foundation koji organizuje EBRD-a kao i u BAS programu gdje je imala posticajne mjere za platformu on-line prodaje.

“Poručila bi svim polaznicama da budu inspirativne i pozitivne.  Da ne dozvole da ih strah od neuspeha parališe. Svaki početak je težak a prepreke sa kojima se susrećemo su izazovi koji kreiraju izdržljivost. Izdržljivost opet vodi ka uspehu. Koliko pozitivni možete da budete toliko ćete uspjeti! Pozitivan način razmišljanja nas motiviše, povećava našu kreativnost i daje nam snagu da budemo istrajniji u ostvarivanju svog cilja.” kaže nam Tatjana i dodaje: “Iako nekad imamo naporan radni dan, treba se potruditi da dan završimo pozitivnim mislima i da istaknemo i male stvari koje su nam dale nadu ili osjećaj dostignuća, kako bi održavali pozitivnu energiju kako u sebi tako i u okruženju oko nas. Jer sreća vodi ka uspjehu, u skoro svim oblastima života, uključujići i posao!

“Zeleni Put Montenegro” teži stvaranju uspješnog menadžera, unapređivanju i uvođenju novih proizvoda. “Zeleni Put Montenegro” je od nedavno potpisao ugovor sa ruskom firmom Glavzdrav koja je osnovana od strane 20 ruskih doktora, čija je misija očuvanje zdravlja i ljepote na što prirodniji način. S tim u vezi svoju ponudu je proširila sa proizvodima koji su apsolutni hit u svijetu dermarolerima i serumima, koji su jedan od oblika mezoterapije koji možete koristiti u kućnim uslovima. U domenu podmlađivanja lica i tijela Glavzdrav zauzima vodeće mjesto u svijetu. Proizvode Zelenog Puta možete pronaći i u marketima u dijelu Eko kutka.

Tatjana Dragutinović je osoba koja daje punu podršku razvoju ženskog preduzetništva za rješavanje ekonomskih pitanja i smatra da uspjeh u privatnom biznisu traži kompletnu ličnost, što navodi kao izazov i jedan razlog što ima mali procenat preduzetnica u Crnoj Gori. Tatjana je majka dvoje djece, pravi uvijek balans između porodice i posla. Ključ uspjeha u biznisu zapravo je harmonija u porodici, kao i njena podrška.